SÜTLÜ BROKOLİ ÇORBA TARİFİ

Written by

Kışın sofralarımızdan eksik etmememiz gereken en önemli başlangıç sımsıcak, içimizi ısıtan çorba. Her gün farklı çorba yapmamız mümkün. Hatta akşam sadece çorba ve salatayla beslensek inanın sabah çok daha sağlıklı ver enerjik kalkarız yatağımızdan. Tomurcuk olarak hem Ankara catering yemek hizmetlerimizde hem de restoranımızda çorbalarımız vazgeçilmezlerden. Her gün farklı çeşit çorbalarla özellikle ofis çalışanlarının öğle yemeğini toplu yemek hizmetlerimizde memnun ediyor güzel yorumlar aldığımızda da motivasyonumuzla yeni yeni yemekler üretiyoruz. Sütlü Brokoli Çorba hem lezzetiyle hem de besleyiciliğiyle sofralarınızı, misafirlerinizi, çocuğunuzu memnun edecek cinsten.

Malzemeler;
1 paket brokoli
1 adet havuç
1 adet patates
1 diş sarımsak
1 adet krema
1 su bardağı süt
1 kase un
2 yemek kaşığı tereyağ ve sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz

Tarifi;
Öncelikle bir tencerede tüm sebzelerimizi haşlıyoruz Diğer taraftan başka bir tencerede tereyağ ve sıvıyağımızı kızdırdıktan sonra unumuzu kavuruyoruz. Unumuzun güzel mis kokusu çıktıktan sonra 2 su bardağı suyumuzu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz, üzerine sütümüzü de ekliyoruz. Tüm baharatlarımızı serptikten sonra karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz. Kıvamına göre daha fazla süt ekleyebilirsiniz. Çorbamız kaynadıktan sonra haşlanan sebzelerimizi ekleyip rondodan geçiriyoruz. Son olarak kremamızı da ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz ve sıcak sıcak servise hazır ediyoruz. Afiyet olsun sağlıklı günler, hayırlı ramazanlar….
Ankara Catering firmaları arasında en iyisi olduğumuzu Çankaya bölgesinde bulunan ofisinizde keyifli bir öğlen yemeği ile deneyimleyebilirsiniz.